Voor wie

  • Ben jij soms onzeker?
  • Pieker je regelmatig of heb je een laag zelfbeeld?
  • Wil je graag assertiever zijn?
  • Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven en nee te zeggen?

Deze workshop is geschikt voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen, meer in hun kracht willen staan en kennis willen maken met het coachen met paarden.

Wat levert het je op?

Na deze workshop sta je meer in je kracht. Je bent je bewust van je uitstraling en gevoelens en weet hoe je duidelijk grenzen kan stellen. Je ervaart met de paarden hoe het is om in jouw kracht te staan.

Inhoud

Tijdens de workshop ‘In je kracht’ ga je ontdekken in hoeverre jij in je kracht staat. Je leert aanvoelen hoe je je ruimte in neemt en of andere deze accepteren. Ook leer jij je grenzen duidelijker aan te geven en vanuit je eigen kracht te handelen.

Waarom is paardencoaching zo effectief?

  • Je wordt gemotiveerd om te doen in plaats van alleen te praten, je wordt letterlijk in beweging gezet waardoor rationele denkprocessen omzeild worden.
  • Het paard reageert op je gevoel en uitstraling. Hierdoor wordt gedrag bewust gemaakt. Je weet beter hoe je overkomt, wat je uitstraling zegt en wanneer je gespannen bent. Dit biedt de basis om te werken aan je ontwikkeling.
  • Je hebt een veilige omgeving om te werken aan nieuw gedrag. En voelt je ontspannen door de paarden en buitenlucht.  
  • Je kunt even niet zo goed nadenken met een los paard in de bak, waardoor rationele denkprocessen omzeild worden.
Wat bijzonder is aan paarden is dat zij geen onderscheid maken tussen ons en andere dieren in hun gedrag, zodra wij bij hen in de bak staan zullen ze op ons reageren zoals ze op andere kuddeleden reageren of op spanning zoals bij roofdieren. Door hun gedrag kunnen wij ons bewust worden van onbewust gedrag en biedt het ons een veilige omgeving om te werken aan onze ontwikkeling. Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt bij de persoon voor inzichten in waar de belemmering mee te maken kan hebben.  

Praktische informatie

Praktisch

Duur: 2 tot 3 uur
2 -3 personen €75,- p.p.
3 tot 6 personen €50,- p.p.
Op aanvraag zijn andere data en tijden mogelijk vanaf 2 personen mogelijk

Data

8 augustus 2018: 11.00 uur
29 augustus 2018: 13.00 uur
19 september 2018: 13:00 uur

 

Aanmelden

Meld je nu aan, of vraag naar meer informatie
Meld je aan, of stel een vraag

Of bel gelijk: 06 510 38 258