De vijf principes

Doordat ik holistisch werk krijg je mijn consulten vergoed door de zorgverzekering.

In onze praktijk wordt holisitsch gewerkt met de vijf natuurgerichte principes zoals deze zijn vormgegeven door de BATC. Hieronder staan deze nader beschreven.

Energie (Contact maken)

Op het moment dat iemand mijn praktijk binnenkomt, maak ik al contact met de cliënt. Ik maak verbinding en stem mij af op  de cliënt zodat ik goed bij de cliënt kan aansluiten. Door mijn gevoeligheid kan ik iemand  goed aanvoelen en in de therapie zoeken wij uit hoe wij een positieve energie kunnen creëren of de energie in balans te brengen.

Prikkeloverdracht (Communicatie)

Klachten die zijn ontstaan door het binnenkrijgen van teveel prikkels en drukte waardoor stress, vermoeidheid en lichamelijke klachten kunnen ontstaan worden middels gesprekken helder gekregen. Door middel van therapie leer je de reactie op de stress verminderen en leer je te ontspannen. Daarnaast kunnen we door middel van coaching kijken naar de oorzaak van de stress en deze mogelijk verminderen.

Drainage (Aarden)

Wanneer je veel last hebt van piekeren en rusteloosheid kan ik je door aandachtsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie helpen om negatieve energie en gevoelens te laten gaan en ruimte te maken voor het nu. Aandachtig zijn en positieve energie geeft iemand kracht en zorgt dat er geen ruimte meer is voor negatieve gedachtes.

Voeding

Wat in mijn praktijk de voornaamste voeding voor de mens is, is de mentale en psychische voeding. Veel mensen zitten niet lekker in hun vel. Het lichaam is gezond, maar reageert op de geestelijke gesteldheid van de mens. Daarom is het zo belangrijk het lijf te voorzien van gezonde leefpatronen, waaronder gezonde voeding.

Psyche

Het lichaam en de psyche zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leefstijl heeft een directe invloed op je geestelijke gesteldheid. Door iemand te helpen om  negatieve gedachtes veranderen en positieve gedachtes en gedrag aan te leren kan iemand mentaal weer lekker in zijn vel zitten.

 

https://www.batc.nl/

https://www.alternatievegeneeswijzen-info.nl/