Als je moeder wordt komt er enorm veel op je af. Alle aandacht gaat naar je kind, maar waar blijf jij? Het (aanstaande) moederschap vraagt veel van je, zowel lichamelijk als mentaal. Soms kan dit teveel voor je worden en ontstaan er klachten. Dan kan onze coaching veel voor je betekenen!

Wij geven je hulp bij alle problemen waar jij in je zwangerschap of het moederschap tegenaan loopt. Hieronder voorbeelden wanneer hulp fijn kan zijn:

  • Somberheid of (pre- of postnatale) depressie (of ter preventie daarvan)
  • Stress en spanning
  • Angst voor de bevalling
  • Onzekerheid over je rol als moeder
  • Traumatische ervaring bij bevalling, kraamtijd
  • Als je kind in het ziekenhuis ligt/heeft gelegen
  • Balans vinden in het moederschap (in combinatie met werk, partner, sociaal leven)
  • Als de zwangerschap of het moeder zijn anders loopt dan je had gehoopt

Mijn eigen ervaring

Tijdens mijn eigen zwangerschap en de periode daarna heb ik door een paar heftige levensgebeurtenissen die zich gelijktijdig afspeelden zelf veel last gehad van stress, spanning en depressieve klachten. Ik weet als geen ander hoe vervelend het is als je geen roze wolk ervaart en je niet echt kan genieten deze bijzondere periode. Door deze ervaring kan ik mij goed inleven in hoe jij je voelt en jou goed verder helpen.

Behandelwijze

Wij werken vanuit positieve psychologie, maar ook klassieke  behandelwijzen worden toegepast om je weer terug in balans te krijgen. Puur Inzicht vindt het belangrijk om holistisch te kijken naar de mens als geheel; lichaam en geest.

Technieken die o.a. ingezet kunnen worden zijn: positieve psychologie, mindfulness, the work, nlp en hypnotherapie, acceptance en committent therapie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, wandeltherapie of paardentherapie.

Werkwijze vrouwencoaching

Een behandeling start met een intake. De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je adresgegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag, je (medische) voorgeschiedenis en of je bijvoorbeeld medicijnen gebruikt. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

Gemiddeld duurt een behandeling  3 tot 6 sessies.

Wij komen ook bij jou aan huis speciaal voor de hulpverlening rondom de zwangerschap en het moederschap, ook online therapie is mogelijk als je ver weg woont of dat fijn vindt.

Maak een afpsraak

Maak gelijk een afspraak en je kunt binnen 10 dagen bij ons terecht.

Eerst kennismaken? Dat kan altijd, dit kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is geheel vrijblijvend en gratis.

Of bel gelijk: 06 510 38 258

Vergoedingen

Wat kost een sessie mij? Dat is voor jou natuurlijk belangrijk om te weten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de BATC. Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult of 80%.

Meer informatie

Vul het veld hieronder in als u meer informatie wilt

Anderen over ons