ACT Zwolle

ACT in Zwolle
ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl). Dit is een derde gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

Wanneer?

Als je last hebt van:

  • Stress en burn-out
  • Negatieve gedachtes
  • Somberheid en onzekerheid
  • Veel piekeren en zorgen maken
  • Moeite hebben moet keuzes maken
  • Verlies en rouw

Wat is ACT

ACT bestaat uit zes verschillende processen / vaardigheden:

Acceptatie: Ruimte maken voor vervelende ervaringen.

Defusie: Afstand nemen van je gedachten.

Het Zelf: Flexibel omgaan met je zelf(beeld).

Hier en Nu: Aandacht voor het Hier en Nu.

Waarden: Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt.

Toegewijd Handelen: Investeren in je waarden.

Deze ACT-vaardigheden zorgen er samen voor dat iemand psychologisch flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.  Bij ACT wordt er veel gebruikt gemaakt van metaforen en oefeningen; men ontwikkelt zo op een ervaringsgerichte manier de verschillende ACT-vaardigheden.

Werkwijze

De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag, je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

 

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de therapie bij ACT Zwolle deels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de NFG. Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult of 80%.

Meer informatie

Vul het veld hieronder in als u meer informatie wilt

Anderen over ons