Rouw en verlies verwerking

 

Rouw en verliesverwerkingBij ons kun je terecht voor rouw en verlies verwerking. Rouw is een normale reactie op een grote verandering in je leven. Je valt in een diepe put, die oneindig lijkt. Je kan je heel eenzaam, verward, gekwetst en ellendig voelen onder in die put. En wil je hulp om eruit te klimmen. Maar het kan ook zijn dat je steeds naar boven probeert te klimmen, maar het gevoel hebben dat je steeds weer terug bij af bent of er niet helemaal uit komt. Ook dan kan ik je helpen. Om het verdriet te dragen en te leven met het verlies.

Verlies en verandering

En bij verlies hoort verandering. Je leven is niet meer hetzelfde. Je toekomst kan en zwart gat zijn waar je het liefste niet meer naar kijkt. 

Het proces van die verandering, het leren je nieuwe leven te gaan leven heet rouw en verliesverwerking. In onze opvatting is dat maar de helft van jouw proces. Leren leven met het ‘gat’ dat overblijft. De andere helft is het opnieuw inrichten van je leven; mét dat ‘gat’.

Behandeling

Rouwen is een heel persoonlijk traject, maar er zijn bijzonder veel methoden en technieken die je echt veel verder kunnen helpen. Daar heb je niet alleen nu, maar ook later veel aan. Wij helpen je de stappen te zetten om het zorgvuldig en volledig te verwerken. Wij kunnen je helpen jouw unieke rouwproces te ontdekken en doorlopen. Je merkt dat de pijn verzacht, het verdriet verandert. Maar je zult nooit meer dezelfde zijn. Wij helpen je een nieuwe zelf te vinden.

De therapie zal bestaan uit een combinatie van coachende gesprekken, ACT (acceptance and commitment therapy)en soms ook EMDR en hypnose.

Werkwijze

De therapie start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat de therapie niet alleen aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou. 

Over de psycholoog

De toegepast psycholoog Laura Overmars is een empathische en betrokken therapeut die een vertrouwde omgeving biedt waarin jij je veilig voelt. Zodat je jouw verhaal kan delen en er ruimte is voor inzicht en je de steun en handvatten krijgt die je nodig hebt. De therapie is kortdurend en gericht op jouw hulpvraag en doelen. Laura ondersteunt je om binnen een paar sessies beter in je vel te zitten. 

Technieken die zij inzet zijn: coachende gesprekken, ACT (acceptance en commitment therapie), EMDR, CGT (cognitieve gedragstherapie) en hypnose

Maak een afspraak

Maak gelijk een afspraak en je kunt binnen 10 dagen bij de psycholoog in Raalte terecht.

 

Of bel: 06 510 38 258

Vergoedingen

Praktijk Puur Inzicht is lid van de NFG en RBCZ. Hierdoor wordt de therapie vaak grotendeels vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Kijk hier voor een overzicht van vergoedingen.

psycholoog raaltepsycholoog raaltepsycholoog raalte