Liefdesverdriet

Liefdesverdriet laat je lijden. Het voelt alsof je leven op slag zinloos is en veegt je de toekomst van de kaart. Het doet ontzettend veel pijn en je weet je geen raad met dit gevoel. Het kan ontzettend moeilijk zijn om hiermee om te gaan. En we proberen vaak veel dingen die ons niet verder helpen om dat we niet weten wat wel goed is.

Behandeling

Het omgaan met liefdesverdriet ligt in diverse aspecten. Onderdelen kunnen zijn het geven van een plekje aan het gemis van de ander. Het omgaan met nare gevoelens en gedachtes. Maar ook het kijken naar hoe je je leven inricht zonder de ander. Ik help je om om te gaan met het verdriet op een manier die helpend voor je is.

Ook kunnen er rond het verbreken van de relaties nare ervaringen geweest zijn waar je nog veel last van hebt. Dan kan EMDR helpen. EMDR is een behandeling met snel effect. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties.

Werkwijze

De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je (medische) voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

 

Meer informatie

Vul het veld hieronder in als u meer informatie wilt

Anderen over ons