Vrouwencoach cursus/opleiding

Niets is mooier dan een ander steun, inzicht en handvatten te geven

Coach opleiding rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap.

Je vind het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden, maar je wilt meer….

 

 

Steun, inzicht en handvatten geven

 

Een vrouw écht kunnen helpen om meer te kunnen ontspannen, genieten en zich veilig te voelen. Dat is wat je wilt! Je voelt je vaak machteloos als je een vrouw ziet strugglen.  Een vrouw die tijdens haar vruchtbaarheidstraject je verteld dat ze alweer niet zwanger is geworden; een vrouw niet over haar bevalling durft te praten of als een moeder vol spanning haar tegenstribbelende peuter van school haalt. Je moet je inhouden om niet te helpen en ongevraagde goedbedoelde adviezen te geven. Je wilt graag vrouwen in deze siuaties kunnen coachen. Ze meer zelfvertrouwen willen geven en helpen om een nare ervaring te verwerken.

 

 

 

 

Herken jij je hierin?

Moeder en wil je andere moeders ondersteunen?

Heb je uit eigen ervaring meegemaakt heeft hoe het is om geen roze wolk te hebben? Ben je als moeder erg onzeker geweest? Of heb jij lang in een vruchtbaarheidstraject gezeten voor je zwanger werd? En heb je van daaruit het verlangen gekregen om een opleiding te volgen en andere vrouwen te coachen? Je eigen ervaring als jouw unieke kracht inzetten? En dat te combineren met kennis van de psychologie en coaching vaardigheden?

Verloskundige en wil je dat stukje extra bieden?

Zie jij in de praktijk regelmatig vrouwen die last hebben van een traumatische bevalling of somberheid en stress ervaren tijdens of na de zwangerschap? Zou jij wat meer handvatten willen hebben om deze vrouwen beter te kunnen ondersteunen?  Zodat vrouwen meer in balans zijn en met vertrouwen de bevalling en kraamweek tegemoet gaan.

Zorgverlener en werk jij met (aanstaande) moeders?

Ben jij zorgverlener en werk jij met (aanstaande) moeders? Bijvoorbeeld als fertiliteitsmasseur, bekkenbodemfysiotherapeut, doula of jeugdverpleegkundige? En weet jij niet zo goed hoe je er het beste mee om kunt gaan wanneer een vrouw emotioneel is of het zwaar heeft? Weet je dan niet altijd wat je kan doen of zeggen? De zorgverleners rondom de vrouw maken vaak of zij ervaringen als traumatisch of juist positief ervaren. Daarnaast staat dicht naast de vrouw, waardoor jij de mogelijkheid hebt iets te veranderen. Een hele belangrijke rol heb jij dus! Wil jij er voor je patiënten zijn en ze een veilige omgeving kan bieden en ze coachen door een moeilijke tijd?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Hoe zou het voor je zijn als je…

✔ Vrouwen kan coachen naar meer (veer)kracht?

✔ Vrouwen ondersteunen om met meer rust en vertrouwen hun vruchtbaarheidstraject kunnen doorstaan?

✔ Vrouwen met jouw ondersteuning meer kunnen genieten van de zwangerschap/ kraamweek en het moederschap?

✔ Technieken en oefeningen kan toepassen die helpen bij de verwerking van trauma, angst en rouw?

✔ Je weet wat je wel en juist net niet moet zeggen tegen vrouwen die het moeilijk hebben?

✔ Kan signaleren wanneer een vrouw last heeft van stress, somberheid, trauma of angst?

✔ Je vrouwen kan helpen keuzes te maken? Hun waarden naar boven te brengen en hoe zij meer de keuzes kan maken en dingen kan gaan doen die voor haar belangrijk zijn?

✔ Je de tools en handvatten kent en weet toe te passen die een vrouw helpen om meer rust in haar hoofd te krijgen en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?

 

 

 

Met De Vrouwencoach Opleiding kan jij dit bereiken!

 

Opleiding De Vrouwencoach

 

Ik ben Laura en geef de opleiding tot vrouwencoach. In deze opleiding combineer ik mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog in combinatie met mijn eigen ervaring en ervaring uit mijn praktijk als vrouwencoach. Ik heb een eigen coachopleiding ontwikkeld speciaal voor vrouwen rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap.

De basiscoachopleiding vrouwencoach  is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes en technieken. Hierdoor kan je cliënten helpen om het beste uit zichzelf in deze periode in haar leven te halen. En ook op lange termijn effecten te bereiken. Je weet niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet.

De Vrouwencoachopleiding

 

De coachopleiding bestaat uit 4 pijlers: Persoonlijke ontwikkeling, coachingsvaardigheden en coachtechnieken.

 

 Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat om wie jij bent als persoon coach. Je gaat kritisch reflecteren op jouw handelen als coach. Want reflecteren is de basis voor je verder ontwikkelen als coach. Je leert je kwaliteiten en valkuilen kennen. Gaat jouw eigen persoonlijke en professionele leerdoelen opstellen en bewandelt jouw eigen ontwikkel pad binnen de opleiding. Je krijgt hierbij ook persoonlijke supervisie.

 

 Psychologie

Psychologie gaat in op wetenschappelijke kennis over specifieke psychische problematiek en psychopathologie rondom kinderwens, zwangerschap en moederschap. Zo worden ongewenste kinderloosheid, rouw, (parentale) burn-out, postpartum depressie en bevallingstrauma behandelt. Je krijgt specifieke tips, adviezen en werkvormen voor het begeleiden. En leert ook wat jouw bijdrage kan zijn en wanneer je beter kan doorverwijzen.

 

 Coachingsvaardigheden

Coachingsvaardigheden zijn nodig om goede gesprekken te voeren en een cliënt het gevoel te geven echt gehoord te worden.  Je leert hoe je aandachtig kunt luisteren en open vragen kunt stellen en tot de kern kunt komen. Hoe je iemands doelen, hindernissen en hulpbronnen duidelijk naar boven kan krijgen met behulp van het coachmodel. En leert een heel coachtraject van intake tot evaluatie en afronding uit te voeren. Waardoor je samen met je cliënt stappen kan gaan zetten.

 

 Coachingstechnieken

Om iemand verder te kunnen helpen is het ook belangrijk om verschillende coachtechnieken in huis te hebben. In de opleiding komt een veelvoud aan coachtechnieken als ACT (acceptance en commitment therapie), CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie, EMDR, EFT (emotionally focused therapy), Geweldloze communicatie en zelfcompassie aan bod. Je krijgt veel tools en handvatten waarmee je cliënten verder kunt helpen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Gratis oriëntatie gesprek

Voorafgaand aan de opleiding vind er een persoonlijk oriëntatie gesprek. In dit gesprek maken we helder wat jij wilt leren in de opleiding en wat je ermee wilt bereiken. We maken helder of deze opleiding bij jou past!

Coachingsvaardigheden

We besteden uitgebreid aandacht aan het ontwikkelen van jouw coachingsvaardigheden. Je leert hoe je écht met volle aandacht kan luisteren, kan aansluiten bij de ander en vragen te stellen om tot de kern te komen.

Coachtechnieken

Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen die je kan gaan inzetten als coach. Je leert veel verschillende oefeningen die je kunt toepassen in de praktijk. Vooral door veel te oefenen en te doen.

Accreditatie

Accreditatie is in aanvraag bij verschillende beroepsverenigingen, informeer voor de mogelijkheden.

Accreditatie is aangevraagd voor:
KNOV: Categorie A 16 PE punten: categorie D 60 PE punten
NFG: 24 PE punten bijscholing algemeen

 

Meer informatie of brochure?

Wil jij vrouwen helpen om weer in balans te zijn? En meer te genieten? Laat hieronder dan een bericht achter, mailinfo@devrouwencoach.nl of bel 0651038258. Ik kan je dan een brochure sturen of een gratis en vrijblijvend intake gesprek met je plannen om te kijken of de opleiding bij je past.

Start opleiding

Lees hier meer over de opleiding:

Vrouwencoach opleiding