Burn-out en stress

Stress is een teken dat je alert moet zijn, maar soms blijft je stressniveau hoog, terwijl je eigenlijk kan en wilt ontspannen. Dat kan erg vervelend zijn en zorgen voor stressklachten. Wat vaak begint als stressklachten kan eindigen in overspannenheid of burn-out. Het is daarom goed om in behandeling te gaan om inzicht te krijgen in wat de stress veroorzaakt en hoe je hier beter mee om kunt gaan. Burn-out therapie helpt de stressklachten af te laten nemen door inzicht te krijgen in de stress en om te kunnen gaan met de oorzaken van de stress.

Wat is een burn-out en overspannenheid

Soms is het leven ineens veel zwaarder dan normaal: er zijn problemen, er is iets naars gebeurd of je krijgt minder steun uit je omgeving. Als dit allemaal meer van je vraagt dan je aankunt, raak je overbelast. Je verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie kwijt. Je bent dan overspannen. Als deze klachten langer duren dan 6 maanden en je je vooral uitgeput voelt heb je een burn-out.

Klachten van stress en burn-out

-  hevige moeheid en een uitgeput gevoe
- snel van slag zijn en vaak huilen
- het gevoel van controleverlies
- gevoelens van falen of mislukken
- nergens zin in hebben
- niet tegen drukte of lawaai kunnen
- snel geïrriteerd of kwaad worden
- veel piekeren en slaapproblemen

Behandeling

De therapie zal bestaan uit een combinatie van coachende gesprekken, ACT (acceptance and commitment therapy) en cognitieve gedragstherapie en soms ook EMDR en hypnose.

Werkwijze

De therapie start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat de therapie niet alleen aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou. 

Maak een afspraak

Maak gelijk een afspraak en je kunt binnen 10 dagen bij de psycholoog in Raalte terecht.

 

Of bel: 06 510 38 258

Vergoedingen

Praktijk Puur Inzicht is lid van de NFG en RBCZ. Hierdoor wordt de therapie vaak grotendeels vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Kijk hier voor een overzicht van vergoedingen.

psycholoog raaltepsycholoog raaltepsycholoog raalte