Burn-out therapie

Stress is een teken dat je alert moet zijn, maar soms blijft je stressniveau hoog, terwijl je eigenlijk kan en wilt ontspannen. Dat kan erg vervelend zijn en zorgen voor stressklachten. Wat vaak begint als stressklachten kan eindigen in overspannenheid of burn-out. Het is daarom goed om in behandeling te gaan om inzicht te krijgen in wat de stress veroorzaakt en hoe je hier beter mee om kunt gaan. Burn-out therapie helpt de stressklachten af te laten nemen door inzicht te krijgen in de stress en om te kunnen gaan met de oorzaken van de stress.

Wat is een burn-out en overspannenheid

Soms is het leven ineens veel zwaarder dan normaal: er zijn problemen, er is iets naars gebeurd of je krijgt minder steun uit je omgeving. Als dit allemaal meer van je vraagt dan je aankunt, raak je overbelast. Je verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie kwijt. Je bent dan overspannen. Als deze klachten langer duren dan 6 maanden en je je vooral uitgeput voelt heb je een burn-out.

Klachten van stress en burn-out

-  hevige moeheid en een uitgeput gevoe
- snel van slag zijn en vaak huilen
- het gevoel van controleverlies
- gevoelens van falen of mislukken
- nergens zin in hebben
- niet tegen drukte of lawaai kunnen
- snel geïrriteerd of kwaad worden
- veel piekeren en slaapproblemen

Behandeling

We kijken naar de oorzaak van de stress en hoe je daar mee om kunt gaan. Onderdelen van de behandeling kunnen zijn: inzicht krijgen in wat je stress geeft, omgaan met stress, grenzen aanvoelen en aangeven, acceptatie van je situatie, in het nu leren zijn (mindfulness), kijken naar wat je wel energie.

De therapie zal bestaan uit een combinatie van coachende gesprekken, ACT (acceptance and commitment therapy) en cognitieve gedragstherapie en soms ook EMDR en hypnose.

Werkwijze

De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je adresgegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de BATC. Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult of 80%.

Meer informatie

Vul het veld hieronder in als u meer informatie wilt

Anderen over ons