EMDR retraite

EMDR retraite helpt wanneer je last hebt van heftige emoties veroorzaakt door een gebeurtenis of nare ervaringen. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een techniek die al sinds lange tijd succesvol wordt toegepast bij PTSS en het verwerken van trauma’s, angsten, rouw en verlies.

EMDR therapie heeft als doel dat de herinnering aan de traumatische gebeurtenis,  blijft bestaan maar dat de negatieve gevoelens die er aan gekoppeld zijn, verdwijnen. Tijdens een EMDR-sessie wordt dit gerealiseerd doordat het werkgeheugen wordt ‘overbelast’ door een simpele taak terwijl de traumatische gebeurtenis als een film wordt stil gezet in gedachte van de cliënt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve gevoelens en/of emoties als het ware losgekoppeld van het trauma.

Bij een EMDR retraite volg je een 3 daagse intensief therapietraject, met een intake en evaluatie gesprek en optioneel een nazorgtraject.

 

 

Voordelen EMDR retraite

✔  Geen wachtlijst

✔ Effectieve behandelwijze, weinig tijd nodig om bij te praten waardoor veel tijd kan worden besteed aan wat je echt verder helpt namelijk de verwerking zelf.

✔ Geen afleiding van je thuissituatie en dagelijkse taken waardoor je alle aandacht kan richten op de behandeling.

✔ Er word goed voor je gezorgd tijdens de behandeling met vers ontbijt, lunches en diners

✔ Je ontvangt van te voren uitgebreide uitleg over je klachten en de behandeling, die je wanneer je wilt ook kunt delen met vrienden of familie

Wat is EMDR

EMDR-therapie heeft twee belangrijke doelen:

 angst reductie

 verandering in betekenisgeving (anders denken over de traumatische ervaring)

Een EMDR retraite is een behandeling met snel effect. Vaak zijn na een paar dagen grote stappen gezet. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties.

Wanneer?

EMDR zwolle

Ik help je de grond weer onder je voeten te voelen.

EMDR retraite kan goed helpen bij:

Hoe ziet het traject eruit?

Voorafgaand aan de EMDR retraite krijg je een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag, je voorgeschiedenis en je doelen. Vervolgens leg ik je uit wat EMDR therapie is en hoe de retraite eruit gaat zien. 

Programma:

Dag 1 je arriveert in de ochtend.

Je krijgt iedere dag 's ochtends en 's middags een dubbele sessie EMDR
We overleggen hoe de tijd buiten de therapie eruit ziet. Je kan zelf aan de slag met mindfulness of ACT oefeningen. Ook kan je even rusten en van de omgeving genieten.

Dag 4 Na 3 dagen EMDR therapie is het vandaag tijd om na een goede nacht rust en een ontbijt weer naar huis te gaan.

Na 2 weken hebben we een evaluatie sessie om het traject te bespreken.

De intake en evaluatie kunnen in onze praktijk of online plaatsvinden.

 

Wat is EMDR therapie: EMDR retraite

Investering

De investering van de EMDR retraite van 3 dagen is:

€1750,- voor alle therapie sessies, intake van 90 min. en evaluatie sessie van 90 min. Excl. verblijf

Kosten van verblijf (afhankelijk van B&B, mogelijk in de omgeving Epe en Zwolle)

 

Ervaring deelnemer

De EMDR retreat was een cadeautje aan mezelf. Het was intensief, maar enorm waardevol om drie dagen lang de diepte in te gaan. Ik had het gevoel dat we mijn trauma’s zeer grondig en gedetailleerd hebben aangepakt. Het resultaat van de eerste sessie(s) was ook direct merkbaar in de daaropvolgende sessies, die steeds soepeler en vlotter verliepen. Laura begeleidde het hele traject heel rustig en zorgvuldig en we hebben na elke sessie samen gekeken wat de beste vervolgestap zou zijn. Verder was het fijn om tussen de sessies door in alle rust te wandelen of ontspannen, zonder de afleiding van de dagelijkse dingen thuis. Ik heb nu aanzienlijk minder last van negatieve emoties uit het verleden en voel me vrijer en energieker dan ooit. Ik ben enorm blij dat ik voor deze driedaagse heb gekozen.

Ingrid