Psychische hulp voor zwangeren en moeders

Als je moeder wordt komt er enorm veel op je af. Een zwangerschap vraagt veel van je, zowel lichamelijk als mentaal. Een bevalling is een echte life event. En daarnaast ook het jonge ouderschap vraagt erg veel van je. Het is een periode waarin je veel stress kan ervaren en die een behoorlijke impact op je heeft. Als dan niet alles gaat zoals je had verwacht. Het tegenvalt of je heftige ervaringen meemaakt, dan kan het teveel worden om het zelf op te lossen. Dan ben ik er voor je om je de inzicht, steun en handvatten geven om weer lekker in je vel te kunnen zitten.

Hieronder voorbeelden wanneer hulp fijn kan zijn:

  • Postnatale depressie
  • Stress, overspannen en burn-out
  • Angst en onzekerheid
  • Traumatische ervaring bij bevalling en kraamweek
  • Als je kind in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen
  • Balans vinden in het moederschap (in combinatie met werk, partner, sociaal leven)
  • Als de zwangerschap of het moeder zijn anders loopt dan je had verwacht
  • Relatieproblemen sinds de komst van jullie kind

Mijn eigen ervaring

Tijdens mijn eigen zwangerschap en de periode daarna heb ik door een paar heftige levensgebeurtenissen die zich gelijktijdig afspeelden ben ik een tijd helemaal uit balans geraakt. Ik weet hoe vervelend het kan zij als je geen roze wolk ervaart en wat een heftige ervaring in deze periode met je doet. Door mijn ervaring en eigen proces kan ik mij goed inleven in hoe jij je voelt en jou goed verder helpen.

Werkwijze

Een behandeling start met een intake. De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Ik stel op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

Ik kom ook bij jou aan huis speciaal voor de hulpverlening rondom de zwangerschap en het moederschap, ook online therapie is mogelijk als je ver weg woont of dat fijn vindt.

Meer informatie

Vul het veld hieronder in als u meer informatie wilt

Anderen over ons