EMDR bij verwerken auto ongeluk

EMDR Zwolle helpt je wanneer je last hebt van heftige emoties veroorzaakt door een auto ongeluk. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een techniek die al sinds lange tijd succesvol wordt toegepast bij PTSS en het verwerken van trauma’s, angsten, rouw en verlies.

EMDR therapie heeft als doel dat de herinnering aan de traumatische gebeurtenis,  blijft bestaan maar dat de negatieve gevoelens die er aan gekoppeld zijn, verdwijnen. Tijdens een EMDR-sessie wordt dit gerealiseerd doordat het werkgeheugen wordt ‘overbelast’ door een simpele taak terwijl de traumatische gebeurtenis als een film wordt stil gezet in gedachte van de cliënt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve gevoelens en/of emoties als het ware losgekoppeld van het trauma.

Wij werken zonder wachtlijst, je kunt direct bij ons terecht.

 

 

Wat is EMDR bij auto ongeluk?

EMDR-therapie heeft twee belangrijke doelen:

 angst reductie

 verandering in betekenisgeving (anders denken over de traumatische ervaring)

EMDR is een behandeling met snel effect. Vaak zijn na een paar sessies al grote stappen gezet. Je kan het auto ongeluk verwerken. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties. Zo kan je weer veilig auto rijden zonder steeds herinnert te worden en fysieke reacties te krijgen door het auto ongeluk.

Wanneer?

EMDR zwolle

Ik help je de grond weer onder je voeten te voelen.

EMDR therapie kan goed helpen bij:

Werkwijze

De EMDR therapie bij een auto ongeluk start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag, je voorgeschiedenis en je doelen. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

 

Vergoedingen EMDR Zwolle

EMDR wordt vergoedt vanuit je aanvullende verzekering. Voor EMDR bij auto ongeluk kan de therapie in sommige gevallen ook vergoedt worden vanuit de letselschade verzekering, informeer hiernaar bij je verzekering.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de NFG.  Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult. In dit overzicht vindt je de vergoedingen of informeer bij je eigen verzekering. Ik ben ook aangesloten bij de RBCZ.