EMDR Hattem

EMDR Hattem (in Zwolle) is een techniek die wordt ingezet om de emotionele lading die een heftige gebeurtenis kan achterlaten te verminderen. Het is een techniek die al jaren lang succusvol wordt toegepast bij het verwerken van trauma’s en angst.

EMDR Hattem heeft als doel om de negatieve emoties die een herrinering bij je afroept te laten afnemen. Zodat je de gebeurtenis wel kan herrineren, maar het niet meer zo veel gevoelens bij je oproept. Vaak merken mensen dat ze door EMDR ze het nare beeld niet meer zo duidelijk voor hun geest hebben. Ook nemen de flashbacks en het denken aan de gebeurtenis snel af na een behandeling. Je voelt niet meer de hele tijd die zware belading die de gebeurtenis op je leven heeft gedrukt.

 

Werkwijze EMDR Hattem

EMDR is een techniek die gebruikt wordt als onderdeel van de behandeling. Er vindt altijd eerst een intake plaats en daarnaast afhankelijk van je draagkracht vinden er eerst gesprekken plaats. De therapeut weegt af wanneer de EMDR en hoe de EMDR het best kan worden toegepast. Na een laatste EMDR sessie vindt altijd nog een gesprek ter evaluatie plaats.

 

De techniek

Tijdens een EMDR sessie wordt het werkgeheugen overbelast door een simpele taak terwijl je het beeld van de traumatische gebeurtenis voor ogen houdt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve emoties of gevoelens losgekoppeld van de gebeurtenis. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties.

 

Wanneer EMDR?

EMDR is een geschikte techniek bij de verwerking van schokkende, angstige of pijnlijke gebeurtenissen. Dit kan een trauma zijn, een verlieservaring en een fobie of angst. Voorbeelden van situaties waarin EMDR vaak wordt gebruikt zijn:

– Een (auto) ongeluk of ongeval
– Ernstige ziekte (zelf of van naaste)
– Brand of natuurramp
– Pijnlijke of nare ervaring in het ziekenhuis
– Heftige bevalling, zwangerschap of kraamweek

Verlieservaring

– Verlies van een geliefde
– Verlies van baan
– Verlies van gezondheid

 

Vergoedingen EMDR Hattem

EMDR wordt vergoedt vanuit je aanvullende verzekering.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de NFG.  Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult. In dit overzicht vindt je de vergoedingen of informeer bij je eigen verzekering. Ik ben ook aangesloten bij de RBCZ.