EMDR Ommen

EMDR Ommen/ Raalte helpt wanneer je last hebt van heftige emoties veroorzaakt door een gebeurtenis of nare ervaringen. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een techniek die al sinds lange tijd succesvol wordt toegepast bij PTSS en het verwerken van trauma’s, angsten, rouw en verlies.

EMDR heeft als doel dat de herinnering aan de traumatische gebeurtenis,  blijft bestaan maar dat de negatieve gevoelens die er aan gekoppeld zijn, verdwijnen. Tijdens een EMDR-sessie wordt dit gerealiseerd doordat het werkgeheugen wordt ‘overbelast’ door een simpele taak terwijl de traumatische gebeurtenis als een film wordt stil gezet in gedachte van de cliënt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve gevoelens en/of emoties als het ware losgekoppeld van het trauma.

Wij werken zonder wachtlijst, je kunt direct bij ons terecht.

Wanneer?

EMDR zwolle
Ik help je de grond weer onder je voeten te voelen.

EMDR kan goed helpen bij:

Wat is EMDR

EMDR-therapie heeft twee belangrijke doelen:

– angst reductie

– verandering in betekenisgeving (anders denken over de traumatische ervaring)

EMDR is een behandeling met snel effect. Vaak zijn na een paar sessies al grote stappen gezet. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties.

Werkwijze

De behandeling start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou.

Of bel: 06 510 38 258

Vergoedingen

EMDR Ommen/ Raalte wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de NFG. Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult of 80%.

Wat is EMDR?

Meer informatie

Vul het veld hieronder in als u meer informatie wilt

Anderen over ons