EMDR Raalte

EMDR Raalte helpt wanneer je last hebt van heftige emoties veroorzaakt door een gebeurtenis of nare ervaringen. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een techniek die al sinds lange tijd succesvol wordt toegepast bij PTSS en het verwerken van trauma’s, angsten, rouw en verlies.

De therapie heeft als doel dat de herinnering aan de traumatische gebeurtenis blijft bestaan, maar dat de negatieve gevoelens die er aan gekoppeld zijn verdwijnen. Tijdens een EMDR-sessie wordt dit gerealiseerd door het werkgeheugen te belasten door een simpele taak terwijl de traumatische gebeurtenis als een film wordt stil gezet in gedachte van de cliënt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve gevoelens en/of emoties als het ware losgekoppeld van de herinnering.

Wij gebruiken voor de EMDR therapie een lichtbalk van PsyTec, deze lichtbalk is speciaal ontworpen voor EMDR therapie.

Wij werken zonder wachtlijst, je kunt direct bij ons terecht.

 

 

Wat is EMDR?

EMDR-therapie is een behandeling met een snel effect. Vaak zijn na een paar sessies al grote stappen gezet. Omdat EMDR een therapievorm is die vaak intensief is en veel vraagt van de cliënt, wordt deze vaak gecombineerd met andere therapievormen en gesprekken.

Door EMDR gaan de scherpe randjes van de herinnering af en ontstaat er in je hoofd ruimte voor andere emoties. Er zijn twee belangrijke doelen die de EMDR therapie wilt bereiken: angst reductie (desentisatie) en verandering in betekenisgeving (anders denken over de traumatische ervaring). Na de EMDR therapie kan je wel terugdenken aan de herinneringen, echter zal de emotionele lading van de herinnering verminderen.

 

Wanneer EMDR therapie Raalte?

EMDR zwolle

Ik help je de grond weer onder je voeten te voelen.

EMDR therapie Raalte kan je helpen bij:

Werkwijze

De EMDR therapie start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag, je voorgeschiedenis en je doelen. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij wij rekening houden met jouw behoeftes en wensen. 

Na de intake wordt een volgende sessie ingepland waarna de therapie start.  Vaak wordt EMDR gecombineerd met gesprekken en andere therapievormen. Dit bespreken we in de intake. Sessies vinden vaak eens in de 2 weken plaats. Zodat je tussendoor de tijd hebt om de sessie te verwerken en eventueel thuis met de inzichten of opdrachten aan de slag te gaan.

Wat is EMDR therapie: EMDR Raalte

Aanmelden EMDR Raalte

Wil je een intake inplannen voor EMDR therapie, dat kan via de contact pagina, je kan je direct inschrijven voor de wachtlijst of contact met ons opnemen.

Of bel: 06 510 38 258

Vergoedingen EMDR Raalte

EMDR wordt vergoedt vanuit je aanvullende verzekering onder de alternatieve zorg (psychosociale therapie).

De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat wij zijn aangesloten bij de NFG en Zorgverzekering – NVPA(Therapeut Andrea Slot).

Ook zijn veel werkgevers bereid om mee te betalen aan psychosociale therapie, zeker wanneer de klachten ook invloed hebben of zouden kunnen hebben op je werk. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.