Vrouwencoach

Vrouwencoach Laura helpt vrouwen rondom hun kinderwens het moederschap en zwangerschap die uit balans zijn. Als je moeder wilt worden/ wordt komt er enorm veel op je af. Het vraagt veel van je, zowel lichamelijk als mentaal. Soms kan dit teveel voor je worden en ontstaan er klachten. 

Wij geven je hulp bij alle problemen waar jij in je kinderwens/ zwangerschap of het moederschap tegenaan loopt. Hieronder voorbeelden wanneer hulp fijn kan zijn:

 • Somberheid of (pre- of postnatale) depressie (of ter preventie daarvan)
  vrouwencoach

  Als de roze wolk eerder grijs of zwart is.

 • Stress en spanning
 • Angst voor de bevalling
 • Miskraam of vruchtbaarheidsproblemen
 • Onzekerheid over je (toekomstige) rol als moeder
 • Traumatische ervaring bij behandelingen, bevalling of kraamtijd
 • Als je kind in het ziekenhuis ligt/heeft gelegen
 • Balans vinden in het moederschap (in combinatie met werk, partner, sociaal leven)
 • Als de zwangerschap of het moeder zijn anders loopt dan je had gehoopt

Mijn eigen ervaring

Tijdens mijn eigen zwangerschap en de periode daarna heb ik door een paar heftige levensgebeurtenissen die zich gelijktijdig afspeelden zelf veel last gehad van stress, spanning en somberheid. Ik weet als geen ander hoe vervelend het is als je geen roze wolk ervaart en je niet echt kan genieten deze bijzondere periode. Door deze ervaring kan ik mij goed inleven in hoe jij je voelt en jou goed verder helpen.

Over Vrouwencoach Laura

De aspecten die De Vrouwencoach belangrijk vindt zijn: transparant werken en helderheid geven over wat zij anderen te bieden heeft. Ook vindt zij het belangrijk om een veilige omgeving op te bouwen, waarin je kunt zijn wie je bent en waarin weer ruimte ontstaat voor ontwikkeling. De coachtrajecten zijn praktisch en kort en er worden actief stappen gezet worden naar jouw persoonlijke doelen. Tijdens het coachtrajecten kunnen naast coachgesprekken ook EMDRACTen hypnose ingezet worden om het proces te ondersteunen.

 

Werkwijze vrouwencoach

Het coachtraject start met een intake gesprek.  Wij stellen op basis van je persoonlijke doelen een plan van aanpak samen op.

Gemiddeld duurt een coachtraject 4 tot 10 sessies.

Technieken en methodes die kunnen worden gebruikt: ACT (acceptance en commitment therapie), RET (rationeel emotieve therapie), EMDR en Hypnose.