Puur Inzicht is een praktijk voor psychologie buiten Almelo (het dorp Raalte) voor mensen die om wat voor reden dan ook overbelast of uit balans zijn geraakt. Het leven kan veel van ons vragen. De verschillende rollen die wij hebben, veranderingen in onze omstandigheden, verwachtingen die anderen van ons hebben en van onszelf. .

Wanneer naar een psycholoog?

Thema's waarbij ondersteuning van een therapeut erg fijn kan zijn:

 

Werkwijze

De therapie start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek worden je gegevens genoteerd, we bespreken je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat de therapie niet alleen aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou. 

Technieken die wij inzetten zijn: coachende gespreksvoering, ACT (acceptance en commitment therapie), EMDR, CGT (cognitieve gedragstherapie) en hypnose

 

Vergoedingen

Wat kost een sessie mij? Dat is voor jou natuurlijk belangrijk om te weten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze therapie grotendeels vanuit het aanvullende pakket omdat ik aangesloten ben bij de BATC. Veel verzekeraars vergoeden tussen de €40,- en €65,- per consult of 80%.