Psycholoog Raalte

Puur Inzicht is een praktijk voor psychologie in Raalte (tussen Almelo en Zwolle) voor mensen die om wat voor reden dan ook overbelast of uit balans zijn geraakt. Het leven kan veel van ons vragen.  Veranderingen in onze omstandigheden (zoals verhuizen, ziekte, een nieuwe baan,  een overlijden, de geboorte van een kind) kunnen voor veel stress zorgen. Ook kunnen de verschillende rollen die je hebt een hoge druk op je leggen. Zeker als je moeite hebt of het gevoel hebt niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen. Zowel de verwachtingen die anderen van je hebben als die van je zelf. De psycholoog biedt steun, inzicht en handvatten om weer lekker in je vel te zitten.

Wanneer naar een psycholoog?

Psycholoog Zwolle/ Raalte/ Almelo helpt jou op weg

De psycholoog helpt jouw op weg

Thema's en klachten waarbij ondersteuning van een psycholoog fijn kan zijn:

Balans hervinden
Acceptatie
Somberheid of depressie
Stess of burn-out
Onzekerheid of negatief zelfbeeld
Angst
Trauma/ heftige gebeurtenis
Rouw en verlies
Zingeving

Werkwijze

De therapie start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Wij stellen op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat de therapie niet alleen aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou. 

Over de psycholoog

De toegepast psycholoog Laura Overmars is een empathische en betrokken therapeut die een vertrouwde omgeving biedt waarin jij je veilig voelt. Zodat je jouw verhaal kan delen en er ruimte is voor inzicht en je de steun en handvatten krijgt die je nodig hebt. De therapie is kortdurend en gericht op jouw hulpvraag en doelen. Laura ondersteunt je om binnen een paar sessies beter in je vel te zitten. 

Technieken die zij inzet zijn: coachende gesprekken, ACT (acceptance en commitment therapie), EMDR, CGT (cognitieve gedragstherapie) en hypnose

Maak een afspraak

Maak gelijk een afspraak en je kunt binnen 10 dagen bij de psycholoog in Raalte terecht.

 

Of bel: 06 510 38 258

Vergoedingen

Praktijk Puur Inzicht is lid van de NFG en RBCZ. Hierdoor wordt de therapie vaak grotendeels vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Kijk hier voor een overzicht van vergoedingen.

psycholoog raaltepsycholoog raaltepsycholoog raalte