Ook voor EMDR therapie kan je nu bij mij terecht:) Enthousiast om met EMDR aan de slag te gaan! Heerlijk om weer een fijne methode onder de knie te hebben en cliënten nog beter te kunnen ondersteunen. EMDR is een eerste keuze behandeling om nare ervaringen te verwerken #emdr

EMDR

EMDR

EMDR
EMDR helpt wanneer je last hebt van heftige emoties veroorzaakt door een gebeurtenis of nare ervaringen. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een techniek die al sinds lange tijd succesvol wordt toegepast bij PTSS en het verwerken van trauma’s, angsten, rouw en verlies.

EMDR heeft als doel dat de herinnering aan de traumatische gebeurtenis, blijft bestaan maar dat de negatieve gevoelens die er aan gekoppeld zijn, verdwijnen. Tijdens een EMDR-sessie wordt dit gerealiseerd doordat het werkgeheugen wordt ‘overbelast’ door een simpele taak terwijl de traumatische gebeurtenis als een film wordt stil gezet in gedachte van de cliënt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve gevoelens en/of emoties als het ware losgekoppeld van het trauma.

Wij werken zonder wachtlijst, je kunt direct bij ons terecht.

Wanneer?
EMDR zwolle
Ik help je de grond weer onder je voeten te voelen.

EMDR kan goed helpen bij:

Het verwerken van traumatische gebeurtenis
Het verwerken van een nare en heftige gebeurtenis
Moeite hebt met het verwerken van een verlieservaring
Angsten en fobieën
Wat is EMDR
EMDR-therapie heeft twee belangrijke doelen:

– angst reductie

– verandering in betekenisgeving (anders denken over de traumatische ervaring)

EMDR is een behandeling met snel effect. Vaak zijn na een paar sessies al grote stappen gezet. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *